WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BROEKPOLDER VLAARDINGEN EEN GROENE HARING RIJKER

VLAARDINGEN- Een bomenrij én een landmark in één; vandaag is met de onthulling van een informatiebord ‘De groene haring’ officieel welkom geheten in Vlaardingen. De haring is een bomengroep in de vorm van een omhoog springende haring. De 51 Italiaanse populieren en drie Kaukasische vleugelnoten geven de rand van de Broekpolder (ter hoogte van de Waterpoort) zo een extra Vlaardings tintje groen.

De vorm van de bomen is vanaf de grond alleen herkenbaar door het informatiebord dat er naast gezet is. De bedoeling is dat de haring de komende jaren steeds duidelijker zichtbaar wordt vanuit de lucht.

Wethouder Lianne van Kalken (GroenLinks) vertelt: “Dit jaar is het 750 jaar geleden dat Vlaardingen stadsrechten kreeg van graaf Floris de Vijfde. Ter gelegenheid van dat jubileum zijn er dit feestjaar volop activiteiten in onze stad. De Groene Haring is een bijdrage van de gemeente in het kader van dit feestjaar.”

De bomen kreeg Vlaardingen van Rijkswaterstaat (RWS). Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding moesten helaas bomen verwijderd worden. RWS compenseert iedere verwijderde boom. voor een deel gebeurt dit in het projectgebied, maar een ander deel van de bomen worden elders in de regio geplant. Zo ook de bomen voor deze nieuwe haring.

1 reactie op “BROEKPOLDER VLAARDINGEN EEN GROENE HARING RIJKER

  1. Hoe groener hoe gekker denken ze bij Groen links.
    Alleen vanuit de lucht zichtbaar./binnenkort rondvluchten Broekpolder.
    Namens de trekvogels Nedeland danken de gemeente voor de view.
    Het is tenslotte maar gemeenschapgeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *