Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BREED OVERLEG OVER ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN NODIG’

VLAARDINGEN- Er moet op de kortst mogelijke termijn een ‘Vlaardingensessie’ (breed informeel overleg) komen over de huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Dat stelt de fractie Boers (fB) vandaag voor in een oproep aan alle raads- en collegeleden.

In Vlaardingen speelt de huisvestingsproblematiek rond arbeidsmigranten al jaren. De woningmarkt zit mede daardoor volledig op slot, Vlaardingers komen niet meer aan een woning, en dan speelt er ook de woonoverlast. Extra tijdsdruk vormt nog de sloop van de Valkenhof eind van dit jaar, waar nu nog arbeidsmigranten wonen.

FB: ‘In zo’n informeel overleg moeten vertegenwoordigers aanschuiven van gemeente (raad, college ambtenaren), inwoners/VVE-bestuurders en deskundigen op gebied van (migranten)huisvesting. Deze eerste Vlaardingensessie zou gevolgd moeten worden door een tweede sessie waarin de Vlaardingse deelnemers met concrete oplossingen komen. Daarna kan het thema dan zo snel mogelijk ook formeel worden behandeld door de gemeenteraad.’

Volgens de fB is het voordeel van een informeel overleg dat er buiten politieke kaders wordt gediscussieerd. Eerder leidde zo’n Vlaardingensessie in zeer korte tijd tot overeenstemming over invoering van de Rotterdamwet.

De fB denkt aan twee bijeenkomsten kort achter elkaar en stelt voor om die bijeenkomsten niet in het stadhuis te houden, maar bijvoorbeeld in de Harmonie. Ook vindt de fB het verstandig om een extern, niet politiek, gespreksleider in te schakelen.

Foto’s: Vlaardingers protesteren tegen plannen nieuwe Polenpensions )

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *