Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRANDWEER VLAARDINGEN WERFT VRIJWILLIGERS

VLAARDINGEN- De Vlaardingse brandweer zoekt vrijwilligers en heet geïnteresseerden vanavond welkom vanaf 19.30 uur op de kazerne.

Vrijwilligers zijn geen ‘amateur-brandweerlieden’. De opleiding en training is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat u als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan uw brandweerwerk. Om het werk van brandweerman/-vrouw te kunnen uitvoeren, heeft u om te beginnen een goede conditie en veel uithoudingsvermogen nodig. Daarnaast verwacht men van u dat u goed kunt samenwerken, dat u beschikt over improvisatievermogen, dat u stressbestendig bent en tegen een stootje kunt. U moet immers snel in actie kunnen komen zonder dat u van tevoren weet wat er aan de hand is. Bij dag en bij nacht. 

Verder bent u 18 jaar of ouder, minimaal 1,65 meter lang en beschikt u over een opleiding op minimaal LBO-C / VMBO-C / MAVO-niveau en over de zwemdiploma’s A en B. Tenslotte moet u bereid zijn om te leren voor de landelijk erkende vakdiploma’s.
 
De inspanningen die u levert als vrijwilliger zijn niet gering. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere brandweermensen is er daarom een uitgebreide selectieprocedure, waarbij u een aantal testen moet afleggen. U krijgt een sporttest, een brandweertest en een zwemtest waarbij men kan zien hoe het met uw fysieke gesteldheid is. Ook legt u een psychologische test af en ondergaat u een medische keuring. Bovendien moet u een  ‘verklaring omtrent gedrag’ overleggen. Wanneer u al deze testen met goed gevolg hebt afgelegd, kunt u als vrijwilliger aan de slag. 

Geïnteresseerd? Meld u dan HIER aan!

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *