RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRANDVEILIGHEID VERZORGINGSHUIZEN VLAARDINGEN

Op 1 januari brak brand uit in het Woonzorgcentrum de Vloot in Maassluis. Naar aanleiding van deze brand zijn er nog dezelfde week raadsvragen gesteld door  fractie van de VSP . Bij de beantwoording van de vragen is door het college  aangeven dat er een  evaluatieverslag over de  hulpverlening en de oorzaak van de brand zou volgen. In samenwerking met de hulpdiensten, Maasdelta en de gebruikers van het woon-zorgcomplex is het evaluatieverslag opgesteld.
Op 1 januari 2015 brak brand uit in het Woonzorgcentrum de Vloot in Maassluis.
VLAARDINGEN- Door het groot aantal verzorgingshuizen in Vlaardingen is de kans op een brand bij een seniorencomplex in Vlaardingen relatief groot. Dat denkt althans de fractie van de CU-SGP. Directe aanleiding zij de twee recente branden bij ouderencomplexen in respectievelijk Krabbendijke en Lisse.

Met het oog op de brandveiligheid bij de verzorgingshuizen in Vlaardingen komen de christenen met raadsvragen. Zo wil de fractie onder meer weten of de zorgcentra beschikken over een actueel calamiteitenplan, wanneer de brandweer voor de laatste keer een controle heeft uitgevoerd, of er voldoende BHV-ers en preventieve middelen aanwezig zijn en of er jaarlijks ontruimingsoefeningen worden uitgevoerd.

Op nieuwjaarsdag 2015 brak in Maasssluis brand uit in senorencomplex De Vloot. Het gebouw en de installaties van De Vloot voldeden desondanks aan alle brandveiligheidseisen. Deze waren op onderdelen zelf hoger uitgevoerd (brandwerende scheidingen en volledige bewaking) dan verplicht. Ook alle vergunningen voor het pand waren op orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *