RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRANDVEILIGHEID OP ORDE: UITBREIDING KINDEROPVANG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Kinderopvang ‘De Krentenmik’ in Vlaardingen-Oost mag uitbreiden. De capaciteit van de kinderopvang aan de Hofsingel kan hierdoor van 95 naar 125 personen. Burgemeester en wethouders hebben de opvang toestemming gegeven voor de uitbreiding, omdat wordt voldaan aan een brandveilig gebruik van het pand.

Sinds 2005 bevat het Bouwbesluit specifieke eisen voor kinderopvang. Hieronder vallen kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse of 24-uursopvang.

In de opvang moet een brandmeldinstallatie zijn (met volledige bewaking) wanneer er kinderen jonger dan 4 jaar worden opvangen op een gebruiksoppervlakte van meer dan 200 m2, of als er meer dan zes kinderbedjes zijn op de eerste verdieping of hoger. In alle kindercentra moeten voldoende brandslanghaspels of andere handbrandblustoestellen aanwezig zijn. Gordijnen, vloerbedekking, versiering, meubels en speeltoestellen moeten voldoende brandveilig en liefst brandvertragend zijn. Er mogen knutselwerkjes, zelfgemaakte slingers en dergelijke worden ophangen, maar gebruik pas bijvoorbeeld op met versiering in de buurt van hittebronnen zoals gloei- of halogeenlampen. Houdt branddeuren gesloten. Zorg voor zelfsluitende branddeuren of automatische kleefmagneten of zelf dichtsturende deurdrangers, zodat de deur bij brand gesloten is en het compartiment dicht.

De Krentenmik is onderdeel van IKC Het Spectrum aan de Boslaan en eigendom van de Vlaardingse onderwijsorganisatie UN1EK.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *