Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOUW VIERSTERREN HOTEL SCHIEVESTE SCHIEDAM

De luxe penthouses op de boven verdiepingen van het Schiehotel zijn voor long en short stay. De penthouses worden voorzien van de service die het hotel biedt. Het uitzicht vanaf de bovenverdiepingen wordt door de projectontwikkelaar omschreven als ‘erg bijzonder, spectaculair en uitnodigend’. Dit vanwege drie verschillende gezichten, het polderlandschap, havengebied en de skyline van Rotterdam.

SCHIEDAM- Voor de bouw van een hotel op Schieveste is bij de gemeente Schiedam een omgevingsvergunning aangevraagd. Het Schiehotel biedt naast de hotelfunctie ook conferentie- en horeca-activiteiten, waaronder een skybar en restaurant. Het gemeentebestuur heeft al ingestemd met de komst van het viersterren hotel met luxe penthouses op de boven verdiepingen, maar het is nu aan de gemeenteraad voor dit plan een verklaring van geen bedenkingen af te gegeven.

De aanvraag is in strijd met het huidige bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’. De strijdigheden betreffen een overschrijding van de bouwhoogte en het realiseren van overhangingen buiten het bouwvlak. De overhangingen zijn architectonische elementen op de eerste en de dertiende verdieping, die tot doel hebben het gebouw extra cachet te geven. Deze overhangingen zien de architect  en ontwikkelaar als onderdeel van het ontwerp van het gebouw. Het is daarom niet wenselijk het plan op dit onderdeel aan te passen zodat alsnog aan het bestemmingsplan wordt voldaan. Gelet op deze strijdigheden moet een afwijking van het bestemmingsplan doorlopen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *