Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOSKALIS EN SWIETELSKY WINNEN AANBESTEDING METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De combinatie Boskalis en Swietelsky gaat de verlenging aanleggen van de metro naar het strand van Hoek van Holland. Aan deze combinatie is het werk na een aanbestedingsprocedure, waaraan drie partijen deelnamen, gegund door de gemeente Rotterdam. De C8 aanbesteding is het grootste contract van project Metro aan Zee. Het is de bedoeling dat in 2022 de eerste metro doorrijdt naar nieuw metrostation Hoek van Holland Strand.

Metro aan Zee is een project van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH, RET en de gemeente Rotterdam) en met steun van de provincie. Het project omvat onder meer het realiseren van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn vanaf station Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand, inclusief bijbehorende stations en kunstwerken.

Na de definitieve gunning start de combinatie Boskalis Swietelsky met de opdracht. De planning van de opdrachtnemer past binnen de planning van Metro aan Zee; oplevering voor zomer 2022.

De metrolijn tot aan zee zal het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren, de bereikbaarheid van de regio verbeteren en het toerisme een impuls geven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *