Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BORDEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM GEWOON IN HET NEDERLANDS’

SCHIEDAM- De suggestie om aan de Maasboulevard waarschuwingsborden te plaatsen in migrantentalen kan op forse kritiek rekenen. Het idee komt van Arie Villerius, de fractievoorzitter van oppositiepartij LOS. Hij krijgt onder andere commentaar uit eigen gelederen. Raadslid Monique Rotteveel (LOS) is kort en bondig: ‘Gewoon in het Nederlands. En zitten ze er toch? Hoppa, bekeuren die lui. Ikkenietbegrijp….jammer dan joh.’

Villerius deed de suggestie naar aanleiding van de aanpak van een chaos aan onduidelijke borden op de boulevard. De inmiddels verwijderde borden leken nauwelijks effect te hebben. De voorman van LOS is blij met het verdwijnen van de vele onduidelijke borden. Hij doet de suggestie: ‘Nu alleen nog even duidelijk maken in alle migrantentalen dat de boulevard na 20.00 uur verboden is voor auto, barbecue, lachgas en race. En dat het geen blowgebied is.’ Villerius wil dat er streng gehandhaafd wordt.

Voor de Schiedamse Maasboulevard blijft de gedeeltelijke afsluiting bestaan, ondanks de versoepeling van de lockdown. De afsluiting van de afgelopen maanden zou voor een belangrijk deel hebben bijgedragen aan een veilige en rustige omgeving. De rijweg blijft daarom voorlopig afgesloten tussen 22.00 uur en 07.00 uur. Het stadsbestuur onderzoekt of en in welke mate de afsluiting ook definitief mogelijk is.

Sinds vorig jaar juni melden omwonenden van de Maasboulevard al dat het de spuigaten uitloopt met de misstanden in het park. Op het gazon wordt massaal gebarbecued met achterlating van rommel, inclusief de braai. Een slagboom tegen ongewenste bezoekers na 22.00 uur was na 3 weken al met geweld uit de muur getrokken en in de avond en nacht worden illegale races georganiseerd.

In de afgelopen jaren zijn al verschillende maatregelen genomen tegen het racen met auto’s over de Maasboulevard. Een ankerketting is over de weg uitgerold en plantenbakken zijn geplaatst en verschoven om het racen tegen te gaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘BORDEN MAASBOULEVARD SCHIEDAM GEWOON IN HET NEDERLANDS’

 1. T is weer t zelfde liedje.
  Niet de bron aanpakken maar de weg afsluiten.
  Waarschijnlijk allochtonen en die moet je heel voorzichtig aanpakken anders is het weer discriminatie.
  T is net zo als dat ze een speeltuin overnemen of illigaal een zwembad binnengaan
  We halen de speeltuin weg en sluiten het zwembad.
  Wanneer gaan we eindelijk weer eens optreden en handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *