Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOOMSTAMMEN TEGEN PARKBEZOEKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er liggen boomstammen voor de parkeerplaatsen aan de rand van het Schiedamse Beatrixpark. De stammen liggen achter de rood-witte hekken waarmee de gemeente bezoekers aan het park het hele weekend wil weren. Vanuit een politiebusje speuren agenten naar eventuele overtreders van de regels. Maar het is aan het begin van de middag rustig in het Beatrixpark.

Van de nabij gelegen hardlooproutes langs het volkstuincomplex wordt geen gebruik gemaakt. Niemand lijkt zich te willen wagen aan een 2 of 3 kilometer lange hardlooproute door het park. Alleen in de speeltuin is enig rumoer van spelende kinderen. De kinderboerderij is gesloten.

Aan de Parkweg ten noorden van het Hazepad mag niet worden geparkeerd. Er wordt bekeurd voor parkeren buiten de vakken. Parkeren en doorrijden is verboden behoudens fietsers, brommers en ontheffingshouders: Parckhoeve, Abtsmolen, KIBO, PPSC en Volkstuinvereniging Thurlede.

De blokkades hebben alles te maken met de noodverordening die op 26 maart is afgekondigd door de voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het pakket vrijheidsbeperkingen zou een probaat middel zijn tegen het griepvirus Covid-19.

Tot op heden zijn twee doden in Schiedam toegeschreven aan het griepvirus.

In weerwil met de angstaanjagende berichten die de gevestigde media al weken onafgebroken op u loslaten hoort geen enkel griepvirus tot nu toe tot de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Uit cijfers van de GGD’en blijkt dat nog geen veertig mensen – zonder onderliggende aandoeningen – in heel Nederland zijn overleden aan Covid-19.

Jaarlijks overlijden in Nederland wel meer dan 150.000 mensen door een ziekte. Dementie, longkanker, beroerte, coronaire hartziekten en hartfalen vormen de top vijf van doodsoorzaken. Influenza (griep) staat op plaats nummer 20. In het griepseizoen 2018/2019  zijn ongeveer 400.000 mensen in Nederland ziek geworden door influenza.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “BOOMSTAMMEN TEGEN PARKBEZOEKERS SCHIEDAM

  1. Je HOEFT niet te geloven dat Corona dodelijk is om te zien dat mensen er verschrikkelijk ziek van kunnen worden.
    Als we er met z’n allen voor zorgen dat we zo weinig mogelijk anderen besmetten dan wordt de druk op de medische zorg niet groter dan ze aankunnen.
    Toon een beetje respect voor de zorg en ga niet jeremiejeren over je vrijheidsbeperkingen. De medemens gaat nu even voor je eigen futiele bezwaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *