Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOMMENEXPERTS INGEZET TEGEN JAPANSE DUIZENDKNOOP SCHIEDAM

SCHIEDAM- De bijna onuitroeibare Japanse Duizendknoop is vorig jaar april in Schiedam-West bestreden met inzet van een gecertificeerd bedrijf gespecialiseerd in Opsporen Conventionele Explosieven (OCE). De factuur van de bestrijdingsklus in de Jan van Galenstraat wordt vermeld op de lijst van kosten voor het opsporen en verwijderen van niet gesprongen explosieven in 2019. De bommenspecialisten (kosten: 403,75 euro, exclusief BTW) zijn ingezet voorafgaand aan de herstructurering van het slipdepot bij de Wiltonhaven.

De Japanse Duizendknoop heeft een grote groeikracht. De plant verdringt daarbij de andere kruiden en struiken. De Duizendknoop kan door scheuren via de fundering huizen binnengroeien en door asfalt heen breken.

Er zijn geen insecten of schimmels die er noemenswaardig van eten (hooguit nectar), waardoor de plant niet in zijn opmars wordt gestuit. Doordat er geen insecten van leven, is een ondergroei die door de Japanse Duizendknoop wordt gedomineerd voor vogels en kikkers volslagen oninteressant.

Woekert de plant in uw tuin en is uitgraven geen optie, omdat er te veel planten staan? De gemeente Schiedam adviseert in dat geval om de plant af te knippen tot aan de grond. Bedek vooraf de grond rondom de plant met een vuilniszak of worteldoek, zodat er geen stukjes achterblijven. Deze kunnen uitgroeien tot een nieuw exemplaar. Herhaal dit iedere 2 weken zodat de wortels uitgeput raken. Stop het snoeiafval in een vuilniszak en biedt dit aan bij het restafval of breng het naar het milieustation. Let op! Gooi de Duizendknoop niet bij het GFT. Restanten van de plant kunnen zich via de compost die uit GFT wordt gemaakt verspreiden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *