Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOMENRIDDERS STARTEN NU OOK IN SCHIEDAM

De Schiedamse Bomenridders. V.l.n.r: Huib Sneep, John Witjes, Bart de Leede, Jeroen Ooijevaar, Joris-Jan Visser, Fred van der Drift, Annerike van de Water en Aart Lukaart.

SCHIEDAM- De Schiedamse tak van de actiegroep de Bomenridders heeft vanmiddag officieel van zich laten horen in de binnenstad. Bij de Schie (Nieuwe Sluisstraat) is een jonge boom aangeplant met de tekst: ‘Een dwaas ziet niet dezelfde boom als een wijze’. Een regel uit het werk van de Engelse dichter, tekenaar en kunstschilder William Blake (1757-1827).

De Bomenridders zijn in Schiedam al langer actief op de actergrond, zoals bij de discussie over de herplant van bomen rondom de A4 en de Ketheltunnel. En recent maakten de Bomenridders zich druk over de kap van bomen tijdens het broedseizoen op Sportpark Harga in Schiedam.

De Bomenridders zijn ontstaan in Rotterdam-Hoogvliet. Sinds 1997 springen ze daar in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Dat doen ze door bewoners te informeren en te enthousiasmeren. Daarnaast overleggen ze met, en lobbyen ze bij de politiek, ambtenaren en overheidsdiensten. Blijkt dit alles niet genoeg om bomen voor de ondergang te behoeden, dan dienen ze een zienswijze of bezwaarschrift in, als nodig gevolgd door een gang naar de rechter.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *