Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOKSSCHOOL BETREKT PAND PODIUMKUNSTEN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De Schiedamse boksschool van wijlen Wim de Haan betrekt per 1 januari het pand op Singel nummer 8. In de begin periode mag de Boksvereniging De Haan een lagere huur betalen aan de gemeente. Met de ingroeiregeling kan de vereniging wennen aan de eigenlijke huursom van het pand waarin ook Studio Singel 8 huist: een plek in Oost voor de podiumkunsten.

Bokstrainer De Haan overleed in 2017 op 88-jarige leeftijd aan een hartstilstand in zijn woning boven de boksschool aan de Lange Haven. De hoogbejaarde Schiedammer was verwikkeld in een jaren slepend conflict met de gemeente Schiedam over vermeende bouwkundige gebreken van zijn sportschool. Zijn school was gesitueerd in een voormalig badhuis en zou niet geschikt zijn om bokswedstrijden met publiek te organiseren, vond de gemeente. Haan heeft dit altijd bestreden.

Stadsherstel Maassteden heeft belangstelling voor de oude boksschool van De Haan aan de Lange Haven. Stadsherstel Maassteden richt zich op aankoop en restauratie van monumenten en beeldbepalende panden. Belangrijk is dat aankoop leidt tot verbetering, passend gebruik en behoud van het pand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *