Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOKAAL DER GEMEENTE MAASSLUIS UITGEREIKT

MAASSLUIS- Tijdens de viering van 50 jaar Telemann Ensemble in Maassluis heeft burgemeester Koos Karssen, zaterdaggavond om 20.30 uur, de Bokaal der Gemeente uitgereikt aan de leden van het orkest. Het ensemble vierde haar jubileum in stijl in de Groote Kerk met een concert en een groot symfonieorkest. Speciaal voor het jubileumconcert werd het orkest aangevuld met groot koper en strijkers. Daarnaast speelde het Garrelsorgel tijdens de uitvoering een belangrijke rol.

Het Telemann Ensemble is ontstaan in 1965. Het is een uniek klein symfonie orkest van circa 25 amateur-musici dat, anders dan de naam zou doen vermoeden, zich niet alleen beperkt tot oude muziek, maar ook regelmatig moderne werken van Nederlandse of buitenlandse componisten op de lessenaar heeft staan.
Telemann 1
Naast eigen concerten worden ook koorbegeleidingen verzorgd. Bovendien verleent het met plezier medewerking aan plaatselijke evenementen. De omvang van het orkest leent zich ook goed voor concerten in verzorgingstehuizen, waar op verzoek een licht klassiek programma kan worden aangeboden.

De Erespeld der Gemeente Maassluis is voor natuurlijke personen die zich in enig opzicht jegens de gemeente Maassluis of haar ingezeten gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen.