Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOETES TOT 9.000 EURO NA GROTE INVAL HENNEPLOODS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De uitbaters van de hennepkwekerij in een loods in de Vijfde Industriestraat in Vlaardingen zijn veroordeeld tot geldboetes van 8.000 en 9.000 euro. De veroordeelden zijn: Hans V. (68 jaar) uit Rotterdam, Danny van R. (37 jaar) uit ‘s Gravenzande en Willem-Jan S. (36 jaar) uit Barendrecht. Het OM had ook geëist dat alle drie elk 11.610 euro zouden afstaan aan de Staat. Het zou gaan om het wederrechtelijk verkregen voordeel. De rechter vindt dat het bewijs hiervoor ontbreekt.

Wel staat vast dat de drie de uitbaters zijn geweest van de kwekerij die op 19 mei 2016 is ontmanteld. Bij een grote inval door de politie zijn die dag meerdere motoren, auto’s, dozen vol wiet en grote hoeveelheden contant geld in beslag genomen.

Gezien de concrete ernst en omvang van het bewezen verklaarde feit dient in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf te worden opgelegd. De rechtbank heeft echter in dit geval anders beslist. Allereerst wordt in het voordeel van verdachten rekening gehouden met de overschrijding van de redelijke termijn bij de afdoening van deze strafzaak. Daarnaast blijkt dat de officier van justitie de verdachten een transactievoorstel aangeboden heeft dat neerkomt op betaling van een geldbedrag.

Op 19 mei 2016 worden door de politie bij de inval in een loods in de Vijfde Industriestraat dozen met daarin 108 kilogram henneptoppen aangetroffen. Het pand was gedeeltelijk geschikt gemaakt om als hennepdrogerij te dienen. Ook zijn in het pand spullen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor en bij de hennepkweek. Op een droogrek zijn onder andere een peuk en een waterfles gevonden. Onderzoek heeft vervolgens uitgewezen dat op die twee voorwerpen een DNA-profiel is aangetroffen dat overeenkomt met dat van een van de veroordeelden.

Het binnenterrein van het pand was voorzien van een camerasysteem. In het pand stonden televisieschermen waarop de beelden van het binnenterrein te zien waren. Op camerabeelden van 14 mei 2016 zijn de verdachten te zien. Duidelijk is dat de drie dozen tillen en verplaatsen uit en naar de loods. De dozen vertonen een grote gelijkenis met de dozen waarin de hennep is aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *