Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOETES GROEP OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Op de Parkweg in Schiedam-Nieuwland zijn eerder vanavond negen overtreders van de noodverordening bekeurd. Ook is iemand aangehouden voor belediging en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Er werd ingegrepen naar aanleiding van meldingen van buurtbewoners over ‘een overlastgevende groep personen’.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam is vrijwel geheel met handhaving van de noodverordening bezig. Het resultaat is dat er de afgelopen weken al zeker 521 boetes zijn uitgedeeld.

Het overtreden van de noodverordening zou in Schiedam vooral spelen op vrijdag- en zaterdagavonden. Volgens burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft Schiedam meer dan elders in de regio, te maken met overtredingen door groepen. Vaak zou het gaan om groepen jongeren of arbeidsmigranten. Een groep bestaat vaak uit wel 20 personen. Met evenzoveel boetes als gevolg.

Inmiddels staan die boetes aan overtreders van de noodverordening ter discussie. Strafrecht advocaat Alexander Knoops stelt dat de processen-verbaal over schending van de verplichte 1.5 meter afstand aanvechtbaar zijn voor de rechter en niet zomaar bewijs kunnen zijn. Tot eenzelfde conclusie komt ook vakbond BOA-ACP.

Het Openbaar Ministerie controleert alle ingestuurde processen-verbaal en erkent dat een deel van de boetes vooralsnog is afgekeurd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BOETES GROEP OVERTREDERS NOODVERORDENING SCHIEDAM-NIEUWLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *