Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOETE 4.150 EURO DREIGT OOK OP WEGWERPPLASTIC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ook Vlaardingen moet een verbod invoeren op álle wegwerpplastic bij evenementen en sportkantines, daarvoor pleit de fractie Boers (fB). Het verbod moet vanaf 2021 in het evenementenbeleid en de APV worden opgenomen, waarbij 2020 geldt als een overgangssituatie. Ook wil de fB dat er duurzaamheidscriteria worden opgesteld voor de verlening van evenementenvergunningen.

Eenzelfde verbod heeft in buurgemeente Schiedam gezorgd voor een maximale boete op het plasticgebruik van 4.150 euro of een gevangenisstraf van 3 maanden. Volgens de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) is de strafmaat in overeenstemming met de wet.

In Vlaardingen gebruikt de fB dezelfde argumenten voor het verbod waarmee ook GroenLinks in Schiedam de gemeenteraad achter zich kreeg (minus VVD en LOS). FB: ‘Wegwerpplastic is schadelijk voor het milieu en het leidt onder meer tot plastic soep in oceanen en tot sterfte onder (zee)dieren. En: ‘Europa (bedoelt wordt de EU) het gebruik van diverse soorten wegwerpplastic, zoals rietjes, wegwerpbestek, borden, zakjes en hamburgerboxen, verbiedt vanaf 2021, doch niet alle soorten plastic bekers, de gemeenschap en organisatoren kosten moeten maken om het afval na een evenement op te ruimen en er op diverse festivals al gewerkt wordt met alternatieven zoals inwisselbare (statiegeld)bekers’.

De fB heeft een motie ingediend waarover de Vlaardingse gemeenteraad komende donderdag kan stemmen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BOETE 4.150 EURO DREIGT OOK OP WEGWERPPLASTIC VLAARDINGEN

  1. Ik vind dit een heel goed idee en ik ga er van uit dat Groenlinks (en andere partijen) dit steunen en zich niet laten leiden door persoonlijke sympathieën of antipathieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *