Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOERDERIJEN ROND SCHIEDAM

Voor Het Verhaal van Schiedam  is de Historische Vereniging op zoek naar vertellers: mensen die een verhaal voor hun rekening willen nemen. Niet zo goed in vertellen? Uw verhaal kan ook in interview-vorm worden gebracht. Zingen of spelen is ook een mogelijkheid. Zolang het over een Schiedams historisch onderwerp gaat is het goed. Meer info en/of aanmelding via Reinard Maarleveld via reinard@geschiedenis.nl of 06-25514259.
Voor Het Verhaal van Schiedam is de Historische Vereniging op zoek naar vertellers: mensen die een verhaal voor hun rekening willen nemen. Niet zo goed in vertellen? Uw verhaal kan ook in interview-vorm worden gebracht. Zingen of spelen is ook een mogelijkheid. Zolang het over een Schiedams historisch onderwerp gaat is het goed. Meer info en/of aanmelding via Reinard Maarleveld via reinard@geschiedenis.nl of 06-25514259.
SCHIEDAM- Lidwien Meijer vertelt vanmiddag om 13.00 uur bij de Historische Vereniging Schiedam over haar jeugd op een boerderij aan de Schie. Ze laat daarbij oude filmbeelden zien.

Lidwien Meijer woonde tot haar tiende op de boerderij tegenover de Overschiesestraat. Haar tante filmde tussen 1940 en 1960 het leven op deze boerderij. We zien de spoelingschouw door het ijs ploeteren, de hooibouw, de spoelingpomp, de moestuin langs de spoorlijn, en het overvaren met het roeibootje, heen en weer, naar de stad en weer terug.

We zien de weidsheid van de polder ’s Graveland, met de spoordijk. Soms flitst er een beeld van de stad doorheen: de Hollandiafabriek, de Singelkerk, de Overschiesestraat tegenover de boerderij. De beelden zijn deels in kleur. De toegang tot het Verhaal van Schiedam is zoals gebruikelijk gratis en aanmelden is niet noodzakelijk. Zorg wel dat u op tijd bent in het bezoekerscentrum aan de Hoogstraat 74A, zodat men om 13.00 uur van start kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *