WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOEKJE BEGRAAFPLAATS EMAUS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) komt met een boekje over begraafplaats Emaus als afsluiting van de ingrijpende en omvangrijke restauratie en herinrichting.

Het is het laatste boekenproject waar de voormalige voorzitter van de HVV, Wout den Breems, voor zijn overlijden aan heeft gewerkt. Zijn betrokkenheid bij Begraafplaats Emaus was groot, zo heeft hij zich ingezet voor en bemoeid met de renovatie en was hij de drijvende kracht achter de Werkgroep Emaus van de HVV en de website http://www.emaus.hvv-vlaardingen.nl. Zijn kennis over Emaus wilde hij graag vastleggen. Dat heeft hij samen met Frits van Ooststroom in dit boekje gedaan. Het bevat daarnaast ook een interessant overzicht van verschillende typen grafmonumenten van de hand van kenner Leon Blok, en een overzicht van de belangrijkste grafmonumenten van bekende personen op Emaus. Het boekje is opgedragen aan Den Breems, omdat hij de publicatie niet meer heeft mogen meemaken.

De bijeenkomst is in de Aula van begraafplaats Emaus. De schrijvers van het boekje lichten het boekje kort toe waarna de voorzitter van de HVV en wethouder Bart de Leede (GroenLinks) de eerste exemplaren van het boekje uitgereikt krijgen.

Het boekje is al in de boekhandel verkrijgbaar voor € 9,50.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *