Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BOEK EN TENTOONSTELLING VISSERIJ IN MUSEUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In het Museum Vlaardingen is tot 7 februari een tentoonstelling te zien over het werk van Nederlandse zeevissers. Fotograaf Frans Hoek toont u een selectie van zijn foto’s en video’s die hij maakte tijdens zijn verblijf op de vissersboten.

OmslagDe tentoonstelling hoort bij het boek ‘Vis, Nederlandse zeevissers aan het werk’ van Hoek. De Leidse fotograaf voer daarvoor de afgelopen vijf jaar mee met diverse vissersschepen die elk een andere vismethode hanteerde. De foto’s en video’s die hij maakte geven een beeld van het harde leven en werken aan bord van deze schepen.

Jaap Hoogendijk, voorzitter Raad van Toezicht van het museum Vlaardingen opende de tentoonstelling en nam uit handen van Frans Hoek het eerste exemplaar van ‘Vis’ in ontvangst. Volgens Hoogendijk, die zeer onder de indruk was van de foto’s, heeft Hoek met dit boek vrijwel alle soorten Noordzeevisserij fotografisch in kaart gebracht.

Het boek (tweetalig) is te koop in de boekhandel voor 32,95 euro, maar u kunt het ook rechtstreeks bestellen bij: Frans Hoek Fotografie: e-mail: info@FransHoekFotografie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *