RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BODEMVERONTREINIGING BEMOEILIJKT UITBREIDING WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Mogelijke bodemverontreiniging bemoeilijkt snelle uitbreiding van het woonwagenkamp aan de Schiekade in Schiedam. Dat wordt oppositiepartij LOS duidelijk gemaakt door het gemeentebestuur, in antwoord op vragen naar de eventuele aanleg van drie nieuwe standplaatsen. De gemeente Schiedam kan momenteel geen termijn noemen waarbinnen de zoekende woonwagenbewoners kans maken op een standplaats.

In 2011 zijn aan de Schiekade ook drie standplaatsen aangelegd. Dit project kende destijds een grote kostenoverschrijding, omdat bij aanleg van de standplaatsen bleek dat de grond ernstiger vervuild was dan op basis van bodemonderzoek werd verwacht. De gemeente vindt het van belang om naast mogelijke vervuilde grond ook de leefbaarheid, veiligheid en lokale- en regionale spreiding mee te nemen in de afweging voor een geschikte locatie.

Er is voor de woonwagenkampen in Schiedam een voorrangsregel voor inwonende kinderen van 18 jaar en ouder, die onafgebroken vanaf hun 18e verjaardag bij hun ouders ingewoond hebben. Uit de handreiking van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties blijkt dat woonwagenbewoners een vergelijkbare wachttijd op een sociale huur standplaats mogen verwachten als op een sociale huurwoning.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BODEMVERONTREINIGING BEMOEILIJKT UITBREIDING WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

  1. Schiedam wíl dit kamp niet uitbreiden, ze gunnen deze mensen niets. De P.v.d.A spreekt over uitstervingsbeleid, ik noem het die entlösung. Deze vervuilde grond is het zoveelste excuus om deze mensen dwars te zitten. Waarschijnlijk zitten er wat mensen te beslissen die het stiekem jammer vinden dat opa naast de Joden die hij in 40-45 heeft aangegeven ook de kampers niet heeft meeverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *