Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLUNDER BURGEMEESTER MAASSLUIS

MAASSLUIS-  De VSP in Maassluis is onterecht beschuldigd van het verspreiden van ‘fake-news’ door burgemeester Edo Haan (PvdA). De seniorenpartij informeerde afgelopen week, op basis van een facebookbericht,  naar politiefunctionarissen in burger, die huis aan huis  vragen stellen over de aanwezigheid van privé bewakingscamera’s. Het blijkt te gaan om een actie van politievrijwilligers.  Haan, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in Maassluis, was hiervan niet op de hoogte.

De kwestie werd dinsdagavond besproken in het actualiteiten halfuur van de gemeenteraad. Het is gebruikelijk dat vragen aan het stadsbestuur ruim voor aanvang van de vergadering worden voorgelegd aan burgemeester en wethouders,  zodat de bestuurders goed voorbereid kunnen antwoorden. Haan liet de VSP dinsdag weten dat bij hem niets bekend was  over een actie van agenten in burger. De ouderenpartij is niet de schrijver van het facebookbericht, toch liet de burgemeester weten dat de VSP zich schuldig heeft gemaakt aan ‘fake news’, door de zaak onder de aandacht te brengen. Dit tot verbazing van de fractievoorzitter van de VSP.

Politievrijwilligers die sinds oktober in Maassluis inventariseren welke inwoners over een beveiligingscamera beschikken,  zullen binnenkort alsnog een uniform dragen, om meer verwarring te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *