Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLOTE VOETEN LIGCONCERT SCHIEDAM

De Plantage ligt in Schiedam tussen de Lange Nieuwstraat en de Tuinlaan. Het park is aangelegd in de 18-de eeuw aangelegd door toenmalig stadsarchitect Arij van Bol’es. Dit gebied was indertijd een groene zone aan de rand van de stad. Welgestelde lieden bouwden er hun huizen met riante tuinen en prieeltjes aan het water. In loop der tijd vestigde zich ook een aantal bedrijven in de Plantage. Het park is het oudste stadspark van Nederland. In 2013 is de kop van het park ingrijpend veranderd.
De Plantage ligt in Schiedam tussen de Lange Nieuwstraat en de Tuinlaan. Het park is aangelegd in de 18-de eeuw door toenmalig stadsarchitect Arij van Bol’es. Dit gebied was indertijd een groene zone aan de rand van de stad. Welgestelde lieden bouwden er hun huizen met riante tuinen en prieeltjes aan het water. In de loop der tijd vestigde zich ook een aantal bedrijven in de Plantage. Het park is het oudste stadspark van Nederland. In 2013 is de kop van het park ingrijpend veranderd.

SCHIEDAM- Het Schiedamse stadspark de Plantage is eind deze maand het toneel van een bijzonder eerbetoon in de vorm van een Blote Voeten Ligconcert. Met dit kleine feestje in het oudste stadspark van Nederland (aangelegd in 1767) eert NederlandSchoon een Schiedammer die het best onder woorden heeft gebracht waarom juist dit park tot het schoonste van het land behoort. De organisatie achter de parkenwedstrijd wil nog geen naam noemen, maar weet wel te melden dat de uitverkoren Schiedammer kan rekenen op een muzikaal eerbetoon met een strijkkwartet. Toegangseis voor dit super schone evenementen? Blote voeten.

De winnaar mag die dag tot dertig familieleden, vrienden en kennissen meenemen naar de Plantage om samen het Ligconcert op blote voeten te beleven.

Om Nederland bewust te maken van het belang van schoon, zijn voor de jaarlijkse Parkencampagne van NederlandSchoon honderden parken aanbevolen. Supporters van Schoon hebben zich dit voorjaar bovendien ingezet om ervoor te zorgen dat een aantal van die parken zo schoon zijn dat u er geen schoenen nodig hebt. En de Plantage in Schiedam behoort bij de vijf schoonste van het land. Mede dankzij die ene Schiedammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *