WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLIJVENDE WOEDE OM ONDERZOEK EXPLOSIE VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Het laatste woord is nog niet gesproken over de explosie van vorige week in de Van der Waalsstraat in Vlaardingen-West. Opnieuw wordt de uitkomst van het politie-onderzoek in twijfel getrokken. ‘Niets of iemand verplicht ons om te accepteren wat er is gebeurd’, zo valt te lezen in een bericht op het reactieforum van Waterweg Actueel (WA). Het bericht is vanmiddag anoniem ondertekend – gegevens bekend bij de redactie – uit naam van de familie van Zecarias en Alexandra: het echtpaar dat woonde in het appartement waar de ontploffing plaatsvond.

‘Als wij familie het niet geloven, dan is dat niet jullie probleem!’, staat geschreven onder een reactie van de politie, waarmee juist elke twijfel over het politie-onderzoek moet worden weggenomen. Maar opnieuw gaat die mededeling er niet in: ‘Jullie hoeven niet te beweren dat wij de oorzaak moeten accepteren!! Wij familie weten dat Zecarias en Alexandra heel goed met elkaar waren en ook met de kinderen!! Dit soort dingen maken mij boos’, aldus de mededeling.

Ook de politie is boos, maar dan op WA, naar aanleiding van het eerste nieuwsbericht waarbij door bekenden van de familie al twijfels zijn uitgesproken over het politie-onderzoek. Per mail en per telefoon is door de Politie Eenheid Rotterdam vervolgens aan WA verzocht het nieuwsbericht in z’n geheel te verwijderen, zo niet dan zou het Openbaar Ministerie (OM) worden ingeschakeld. Het bericht is blijven staan. Van het OM is tot nu toe niets vernomen.

De politie blijft erbij dat er een zorgvuldig sporenonderzoek is geweest. ‘Er is gesproken met getuigen, zijn camerabeelden bekeken en ander onderzoek gedaan. De trieste uitkomst is dat de explosie is veroorzaakt door de man zelf. De sporen tonen aan dat hij zijn vrouw om het leven bracht. Hulpinstanties staan de nabestaanden bij’, aldus de politie.

Bekenden van Zecarias en Alexandra houden het op een gezamenlijke zelfmoord. Vanuit die hoek ontving WA vorige week ook als eerste van alle nieuwsmedia het Instagrambericht van de 21-jarige zoon van het echtpaar. WA heeft deze integraal gepubliceerd. De politie noemde de publicatie ‘smakeloos en beledigend’ voor de nabestaanden: “Gaat het bij jullie dan enkel om de kliks?!” Het bericht is (een halve dag later) eveneens overgenomen door het AD en (24 uur later) door RTV Rijnmond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *