Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLIJVENDE ONZEKERHEID RAADSVERGADERINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is op dit moment nog onduidelijk of de gemeenteraad van Vlaardingen komende donderdagavond een vergadering heeft. Officieel staat die vergadering op afgelast in verband met het Coronavirus. Er wordt nader bekend gemaakt wanneer deze raadsvergadering plaats zal vinden.

Minister Raymond Knops (CDA) is bezig met een wetsvoorstel om te zorgen dat gemeenten digitaal besluiten kunnen nemen. Dat schrijft Knops in antwoord op Kamervragen over digitale besluitvorming in gemeenten en provincies. Naar verwachting ligt het voorstel aanstaande vrijdag bij de ministerraad.

Er werd door diverse partijen in de Tweede Kamer opgeroepen tot digitale besluitvorming door gemeenteraden, dat is nu juridisch niet mogelijk. Knops is van mening dat onder de huidige omstandigheden daar een uitzondering op moet komen. Doel is om gemeenten, provincies en waterschappen tijdelijk de mogelijkheid te geven om naast digitale beraadslaging ook digitaal besluiten te nemen. Zo kan het lokaal bestuur in uitzonderlijke omstandigheden zoveel mogelijk blijven functioneren.

Digitale besluitvorming is op dit moment juridisch niet mogelijk. Het wetsvoorstel regelt een tijdelijke uitzondering hierop. Voorwaarde is dat de openbaarheid van vergaderingen behouden blijft via een openbare videoverbinding. In het wetsvoorstel is ook geregeld dat voor benoemingen van wethouders en gedeputeerden gebruik kan worden gemaakt van een vorm van briefstemmen. Dit in verband met de geheimhouding.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *