Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLIJVENDE HINDER HERRIEBAKKEN VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- De politie wordt opnieuw verzocht wat vaker te controleren op de Olmendreef en de Churchillsingel en omgeving. Het verzoek komt van raadslid Raymond van Haren (ONS.Vlaardingen). Volgens de volksvertegenwoordiger kunnen ‘aso’s met te grote bakken in Vlaardingen doen wat ze willen’. Van Haren: ‘Verkeersveiligheid, racen, geluidsoverlast; het kan allemaal maar.…’

Eind juli liet het stadsbestuur nog weten serieus te kijken hoe de Rotterdamse maatregelen tegen verkeershufters ook in Vlaardingen kunnen worden ingezet. Dat kreeg de fractie Boers (fB) te horen in antwoord op schriftelijke vragen. Als in de Rotterdamse aanpak aanknopingspunten zitten voor maatregelen in Vlaardingen, die voor de weggebruikers geen onnodige hinder opleveren, schroomt de haringstad niet een dergelijke maatregel als experiment ook toe te passen.

De bevoegdheid om op te treden tegen verkeersoverlast en asociaal rijgedrag ligt niet bij de gemeente, maar de politie.
Er zou al contact zijn geweest met de politie over de Rotterdamse aanpak. Ook bestuurlijk zal Vlaardingen bij de gemeente Rotterdam informeren over de maatregelen en de effecten daarvan.

De fB kreeg twee maanden terug ook te horen dat de ambtelijke contacten hierover al bestaan. Binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bestaat een ambtelijk overleg over het thema verkeersveiligheid. In dit overleg staat deze specifieke problematiek op de agenda.

In Vlaardingen zou de verkeersoverlast zich voordoen in allerlei vormen, zoals snelheidsovertredingen, geluidhinder of ander hinderlijk rijgedrag. Daar is niet één indicator voor te geven, meent men op het stadhuis. Wel is bekend dat de problematiek zich vooral concentreert op 50 km/h-wegen.

De gemeente Rotterdam heeft recent een onderzoek gedaan naar de omvang van het probleem en werkt momenteel aan een systeem van flitspalen om voertuigen te sanctioneren die teveel geluid produceren.

6 reacties op “BLIJVENDE HINDER HERRIEBAKKEN VLAARDINGEN-HOLY

  1. Dit weten we toch onderhand wel ………..Die lui kunnen alleen maar aan zichzelf denken en alles wat anders denkend is , is volgens hun Haram .

  2. en wij zijn natuurlijk moeders liefje toch wij zorgen niet voor overlast eid bijvoorbeeld Haren Urk Denhaag zomaar een greep hoor eerst denkem voor dat u antwoordt geeft aub

    1. Leer eerst maar eens normaal Nederlands schrijven voordat je naar Urk verhuist , want ze maken daar korte metten met je Ali Baba instelling .

    2. Op Urk zijn het vooral doorgefokte figuren die het met neefjes en nichtjes doen. Die hebben de gelukzoekertjes en hun nakomelingen uit Den Haag (schilderswijk) en Utrecht (Kanaleneiland) als voorbeeld gebruikt. Daar is het normaal om familie te huwen. Het liefst van 14 jaar, dit staat zwart op wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *