Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLIJVENDE ERGERNIS DEELSCOOTERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Opnieuw belooft het bedrijf Felyx beterschap aan Schiedammers die klagen over het lukraak parkeren van de deelscooters van de onderneming. Een boze bewoner uit Schiedam-Spaland krijgt te horen dat deelmobiliteit nog relatief nieuw is en de gebruikers ervan soms nog een beetje moeten worden opvoeden. Felyx: ‘ Dat geldt ook zeker voor Schiedam, waar we pas een paar maanden actief zijn. Samen beperken we parkeerproblemen, zodat deelmobiliteit van waarde kan blijven.’

Daar heeft de buurtbewoner niet zo’n boodschap aan. Hij reageert met: ‘Waarom moeten bewoners telkens hun ergernis doorgeven, dat deelscooters regelmatig verkeerd op de stoep worden geparkeerd. Graag vaste parkeerplekken aanwijzen door de gemeente Schiedam zoals bij de deelauto van Juuve.

In maart kwamen uit meerdere wijken klachten over het parkeren van de deelscooters. Verhuurder Felyx liet daarop weten dat de klagers de kentekens van de gewraakte scooters konden doorgeven, zodat het bedrijf de gebruikers zou aanspreken en bij herhaling beboeten.

Sinds september zijn in de Schiedamse wijken West en de Gorzen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters te vinden. Die zijn tegen betaling door iedereen te gebruiken. Daarnaast kunnen maximaal 100 Schiedamse huishoudens meedoen aan een experiment, waarbij zij hun eigen auto laten staan. In ruil krijgen ze reisbudget, waarmee ze met andere vormen van vervoer kunnen reizen. Het gaat om experimenten die moeten helpen om Schiedam bereikbaar te houden.

In november waren er klachten over het grote aantal deelfietsen bij metrostation Troelstralaan.

Ruim voor de start van de diverse deelprojecten is gewaarschuwd voor chaos bij het toelaten van deelfietsen en deelauto’s. De fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) voorzag dit in januari 2019. Het stadsbestuur liet daarop weten dat met bedrijven afspraken worden gemaakt over het faciliteren van deelfietsen en het aanwijzen van vaste stalplaatsen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BLIJVENDE ERGERNIS DEELSCOOTERS SCHIEDAM

  1. Stoppen met zeiken,als je met de auto gaat is het niet goed.als je op de scooter zit mekkeren de fietsers en als je op je electr.fiets langs gaat zeiken de wandelaars.lekker binnen blijven.moet anders krijg je Corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *