WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGERS VICTORIA’04 WINNEN VAN BLIJDORP

VLAARDINGEN- Blijdorp werd in de openingsfase overlopen door een vlot combinerend Victoria’04, dat binnen een half uur spelen een 0-4 voorsprong wist op te bouwen. De teller stopte bij 7 treffers aan Vlaardingse kant. Op het (leer)moment dat de concentratie bij Victoria’04 verminderde, moest de ploeg toestaan dat Blijdorp twee keer tegen scoorde.

De wedstrijd was amper begonnen of de vrij staande Denzel Asmus kon worden bereikt, die beheerst afrondde: 0-1. Kort hierna bracht Miquel Asmus met een geplaatste kopbal de stand op 0-2. Blijdorp bood wel tegenstand, maar wist niet het antwoord op de snelle omschakeling bij de tegenstander. Keer op keer leidde balverlies op het middenveld tot een counter bij Victoria’04. In de 10de minuut scoorde Roy Meerten fraai en hoog: 0-3. Victoria’04 controleerde de wedstrijd. Het sportief spelende Blijdorp bleef goed tegenstand bieden. In de 30ste minuut werd na een vlot lopende aanval de stand op 0-4 gebracht door Denzel Asmus. Blijdorp profiteerde van een verslapping bij Victoria’04 en scoorde pal voor de rust: 1-4.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld. Een moedig strijdend Blijdorp, dat zich moest neerleggen bij de suprematie van Victoria’04. De Vlaardingse formatie bleef het beste van het spel houden. In de 55ste minuut werd Denzel Asmus een vrije doortocht onthouden doordat hij bij zijn shirt werd weggetrokken. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Nailey Girigorie: 1-5. Hierna kwam er een matige periode, waarin weliswaar kansen ontstonden voor beide doelen, maar het heilige uur ontbrak bij beide teams. Pas in de slotfase kwam er weer wat leven in de tamme wedstrijd. Een snelle uitval van Victoria’04 leverde een kans op voor Remon van Prooijen, die beheerst afrondde: 1-6. Kort hierna werd de stand gebracht op 2-6. Wederom profiteerde Blijdorp van een zwak moment in de laatste lijn van de Vlaardingse bezoekers. Kort voor tijd bracht Denzel Asmus, die eerst nog een hard schot zag belanden tegen de paal, de eindstand op 2-7.

Opstelling Victoria’04: Jens Valk, Lars Kortleven (60: Oscar Knecht), Jordi de Kimpe, Bob Planken, Dempsey Varela, Nailey Girigorie, Remon van Prooijen, Miquel Asmus (70: Jur de Visser), Gianluca Been, Denzel Asmus, Roy Meerten (85: Michael Blok).