Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BLAUW LICHT STADSERFCOMPLEX SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Stadserf-complex in Schiedam is in blauwe verlichting gezet, net als veel andere gebouwen en objecten over de hele wereld. 12 mei is Wereld ME-dag. Op die dag wordt aandacht gevraagd voor de miljoenen mensen die wereldwijd lijden aan de ziekte ME, een chronischvermoeidheidssyndroom.

ME is een neuro-immunologische aandoening met ernstige invaliderende gevolgen die onder andere zorgt voor zware uitputting, pijn, cardiologische problemen en inspanningsintolerantie die 24 tot 76 uur na een kleine inspanning kan leiden tot een crash. Voor de Nederlandse ME-patiënten heeft het advies van de Gezondheidsraad op 19 maart hoop op een gelijke behandeling en erkenning van hun ziekte als een ernstige aandoening  gebracht. Er zijn maar zeer weinig artsen in Nederland waar patiënten met hun klachten terecht kunnen.

Sinds april 2018 is het Stadserf-complex voorzien van nieuwe buitenverlichting, die een stuk minder energie verbruikt dan de oude. Met de nieuwe led-verlichting kan er bij speciale gelegenheden bovendien voor worden gekozen de kleur van het licht aan te passen. Zo was het Stadserf-complex op Koningsdag al eens oranje uitgelicht.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *