Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BIODIVERSITEIT TEGEN EIKENPROCESSIERUPS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De Eikenprocessierups kan in Vlaardingen het best bestreden worden via het aanplant- en maaibeleid. Met dat idee komt de fractie van GroenLinks (GL) in Vlaardingen. De partij stelt te streven naar structurele oplossingen met biodiversiteit als uitgangspunt.

GL: ‘Verschillende natuurlijke vijanden van de processierups, zoals de sluipwesp en de koolmees, lijden momenteel ernstig. Hun aantallen lopen sterk terug als gevolg van het krimpen van leefgebied, verstening en gebrek aan biodiversiteit.’Volgens GL is de gehele keten uit balans. Daar bovenop komt het landelijke gebruik van pesticiden en de vermeende hoge stikstofuitstoot en bijbehorende verzuring van de natuur. GL: ‘Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt voor zeer insect- en vogelonvriendelijke leefomstandigheden. De stijgende temperaturen zijn daarnaast een andere verklaring voor de toename van het aantal processierupsen. De processierups is een van de insectensoorten die als gevolg van klimaatverandering op zoek is naar een nieuwe woonplek.’

De partij stelt voor de Eikenprocessierups te reguleren via het aantrekken van die natuurlijke vijanden en via meer gevarieerde aanplant.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *