WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BINNENMAAS-VICTORIA’04

VLAARDINGEN- In het nuttige oefenduel bleek Victoria’04 trefzekerder en liep na de 0-1 ruststand uit naar 0-3. De wedstrijd leek gespeeld maar in het laatste kwartier werd het nog even spannend, waarin Binnenmaas terugkwam tot 2-3.

In Maasdam ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Beide teams zochten in de omschakeling naar de aanval. Naarmate de oefenpot vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer vat op het spel van de thuisclub. Binnenmaas zag echter geen kans door de hechte Vlaardingse defensie te komen. Halverwege de eerste helft bereikte de afgemeten voorzet van de mee opgekomen rechtsachter Michael Blok de vrij staande Jordi de Kimpe, die beheerst afrondde: 0-1. Beide teams bleven aanvallend spelen, maar de weinige kansjes werden niet benut.

Victoria’04 begon voortvarend aan de tweede helft en overrompelde Binnenmaas binnen het kwartier spelen. Twee vloeiend lopende aanvallen over vele schijven brachten spits Jelle Blankestijn in stelling, die deze buitenkansjes prima wist te verzilveren: 0-2 en 0-3. Binnenmaas had even de tijd nodig om zich te herpakken. Victoria’04 benutte de wedstrijd om alle meegereisde spelers minuten te laten maken.

De bezoekers hielden lang de voorsprong vast, echter tot het laatste kwartier. Hierin profiteerde de thuisclub van twee zwakke momenten in de Vlaardingse achterhoede. De wedstrijd leefde weer wat op, want Binnenmaas zocht fanatiek naar de gelijkmaker. Zo ver liet Victoria’04 het niet komen en speelde de partij beheerst uit.

Niet onvermeld mag blijven het zeer verdienstelijke debuut in de hoofdmacht van de jeugdspelers Wesley van Doorn en Zayd Faress.

Selectie Victoria’04: Dion Engelbracht, Michael Blok, Robbin Winsveen, Chris Bruurmijn, Lars de Visser, Oscar Knecht, Osman Ünnu, Jordi de Kimpe, Jur de Visser, Bob Planken, Colin Pleijsier, Bart van der Hoeven, Jelle Blankestijn, Remco van der Laan, Zayd Faress, Wesley van Doorn.

eindstand 2-3; bij rust 0-1.

Doelpunten Victoria’04: Jordi de Kimpe (0-1), Jelle Blankestijn (0-2 en 0-3).