Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BINNENKORT PLAN VOOR BEHOUD VLAARDINGS ERFGOED

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen werkt aan een plan voor het erfgoedbeleid. Hierbij is aandacht voor het behoud van het cultureel erfgoed in de binnenstad, met name de Vlaardingse pakhuizen.

Bij de aanpak van het Museumkwartier Vlaardingen worden momenteel de oude loodsen achter de Westhavenkade en Vetteoordskade gesloopt. Ze maken plaats voor woningen. De monumentale pakhuizen en kantoren aan beide kades blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. Het gebied wordt door dit alles omgevormd tot een ‘historisch visserijcentrum met een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu’, belooft verantwoordelijk projectontwikkelaar KIKX Development.

ONS.Vlaardingen wilde vorig jaar een lijst zien, al of niet met de hulp van de Historische Vereniging Vlaardingen, met daarop een totaaloverzicht van historische panden in de stad die in verval en verwaarloosd zijn of die kampen met achterstallig onderhoud.

Het toenmalige stadsbestuur heeft in augustus 2016 al de belofte gedaan juridische maatregelen te nemen tegen een hand vol eigenaren van verpauperde panden in Vlaardingen. Groenlinks ontdekte een maand eerder een aantal verwaarloosde panden aan de Vulcaanweg, Doggerstraat en in het Museumkwartier. De eigenaar van meerdere panden in het Museumkwartier (BPD Ontwikkeling BV) heeft onder dreiging van een dwangsom maatregelen genomen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *