Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BINNEN 2 WEKEN AANPAK ‘GEVAARLIJKE KRUISING’ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Over twee weken moet duidelijk zijn met welke maatregelen de verkeersveiligheid kan worden verbeterend op de kruising Baan, Lange Kerk- en Kreupelstraat in Schiedam. Die toezegging doet wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) aan de fractie van LOS. De wethouder denkt vooral aan snelheidsremmende maatregelen.

Monique Rotteveel (LOS): “Er vinden daar regelmatig aanrijdingen plaats en het wachten is dan ook op ernstige ongelukken. Met het in- en uitrijden op de Baan heeft de voetganger vanaf de Lange Kerkstraat slecht tot geen zicht de Baan in. Met name scootmobiel en mensen met rollator en kinderwagen kunnen de Baan niet inkijken of er verkeer aankomt.

De wethouder erkent dat hier een probleem speelt. Ooijevaar: “Zeker op marktdagen en op zaterdagen wanneer het wat drukker is. Dan willen er veel voetgangers, maar zeker ook fietsers oversteken. In die zin is het een beetje een raar kruispunt. Aan de ene kant rijden dus auto’s en een kruising verder is alleen voor langzaam verkeer. En toch is het een gelijkwaardige kruising. Rechts heeft voorrang, maar de vraag is of iedereen dat altijd even goed begrijpt. Er wordt gemiddeld 30 km/u gereden . Dat is op zich niet heel veel, maar zeker vanuit de Kreupelstraat komen mensen soms echt iets te hard aanrijden.”

Het aantal geregistreerde ongelukken is zes in de periode 2014 tot 2019. En allemaal met fietsers.

Ooijevaar: “We zijn aan het kijken naar hoe kunnen we hier nou een oplossing voor vinden. Ik zelf dacht bijvoorbeeld meteen aan een zebrapad, maar daar help je de fietsers niet mee. We gaan wel kijken wat we daar kunnen doen. Iets met snelheidsremmende maatregelen. Vooral vanuit de Kreupelstraat.”

Rotteveel hoopt dat voor een gewenste verbetering geen onderzoeksbureau hoeft te worden ingeschakeld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “BINNEN 2 WEKEN AANPAK ‘GEVAARLIJKE KRUISING’ SCHIEDAM

 1. Nu nog de veiligheid van fietsen en brommers aanpakken bij de oversteek bij vijfsluizen. Geen mens die zich aan de voorgeschreven route houdt! En als je dat wel wil doen wordt je platgereden!!!

 2. Als klein kind geloofde je vroeger in de Ooievaar,later begrijp je dat het onzin was.Nu lees je weer over Ooievaar,maar deze kraamt meestal onzin uit.Dus geloof de verhalen over ooievaars niet

 3. Auto’s, brommers, motorfietsen en fietsen zouden eigenlijk gast moeten zijn op deze kruising. Dus misschien kan er een bord komen die dit duidelijk maakt plus een verandering op het wegdek.
  Dan wordt het daar weer veilig.

 4. Een oplossing zou kunnen zijn om stadswachten hier het verkeer te laten regelen.
  Op deze manier dragen ze (misschien) echt wat bij aan de veiligheid In ons mooie Schiedam.
  In vroegere tijden werden hiervoor echte agenten gebruikt.Die stonden op een verhoging op drukke momenten in het verkeer alles in goede banen te leiden. Maar dit werk kan je denkelijk wel aan de stadswachten toevertrouwen.
  Te beginnen op de Kerkstraat en na enige vervolgopleidingen naar de vijfsluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *