Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJVRIENDELIJKE BOOMFEESTDAG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) geeft om 09.15 uur het startsein voor de Boomfeestdag in Schiedam. Leerlingen van basisscholen Het Windas en De Poldervaart planten negen bijvriendelijke bomen in de heemtuin van het Beatrixpark. Daarbij overhandigt supermarktketen Lidl een symbolische cheque voor de bijvriendelijke bomen aan de wethouder.

De basisschoolleerlingen planten de bomen samen met afgevaardigden van de gemeente Schiedam, De Groene Motor, Irado, de Bomenridders van Schiedam, de Schiedamse Stadsimkers, Vrienden van het Beatrixpark, de Poldervaartvereniging, volkstuinvereniging Thurlede en de Rotary van Schiedam.

Afgelopen zomer heeft de gemeente Schiedam van NederlandZoemt de erkenning ‘bijvriendelijke gemeente’ ontvangen. Er vinden tal van initiatieven plaats om het bijen naar de zin te maken in Schiedam. Met de Boomfeestdag komt daar weer een initiatief bij. De bijvriendelijke bomen worden gefinancierd vanuit een statiegeldactie die Lidl vorig jaar heeft gehouden voor de bij. De supermarktketen heeft zo een extra bijdrage geleverd aan het project NederlandZoemt.

De Nationale Boomfeestdag valt dit jaar in de week van de gezonde jeugd. Naast aandacht voor het bijenlandschap laten we ook zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving. Na het planten leggen de basisschoolleerlingen het Lekker Bezig-parcours af van 2 kilometer door het Beatrixpark. Onderweg voeren ze verschillende boom-opdrachten uit. Dit gebeurt onder begeleiding van de beweegcoach en de outdoor Lentiz leerlingen.

Met de Boomfeestdag vraagt de gemeente aandacht voor groene doelen zoals de landschaps- en groenontwikkeling en klimaatadaptatie en -educatie. Sinds de Klimaatakkoorden van Parijs (2015) en Rotterdam (2016) en het eind vorig jaar aangeboden Klimaatakkoord vindt de gemeente Schiedam de Boomfeestdag actueler dan ooit. Het planten van bomen is opgenomen als klimaatmaatregel.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “BIJVRIENDELIJKE BOOMFEESTDAG SCHIEDAM

 1. Goed bezig Schiedam!

  Een heel mooi initiatief, en hoopgevend dat zoveel mensen in Schiedam samen de handen ineenslaan om de laatste restjes openbaar groen hun eigen leefomgeving met ecologisch kwaliteitsgroen te gaan dicht spijkeren.

  Want alle beetjes helpen zoveel. Dit soort initiatieven kunnen terplekke zelfs het verschil uitmaken tussen het voortbestaan of het acute uitsterven van soms wel honderden(!!!) plaatselijke soorten.

  Inspirerend vooral dat jongeren in Schiedam hiermee eigenhandig bijdragen aan het redden van de laatste restjes inheemse natuur om ons heen. Hier wordt het echt beter van.

  En zeg nou zelf, dit is toch tienduizend keer beter dan een klimaatdemonstratie?

  Nogmaals, goed gedaan!

  Meer, meer, meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *