Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJSTANDSFRAUDE SCHIEDAM: ‘KAN OM MILJOEN GAAN’

SCHIEDAM- Wethouder Marcel Bregman (D66) vindt het lastig om het totaalbedrag te noemen waarvoor in Schiedam is gefraudeerd door bijstandsontvangers met een migratie-achtergrond en een verzwegen vermogen in de vorm van een huis in het buitenland. Wel laat de wethouder zich min of meer ontvallen dat het wel eens om een miljoen zou kunnen gaan.

Een tweede poging van raadslid Monique Rotteveel (LOS) om het exacte bedrag boven tafel te krijgen levert geen enkel duidelijk cijfer op. Tot ergernis van de fractie LOS wil de wethouder geen getallen noemen in verband met de privacy van de fraudeurs. Rotteveel: “Wij vragen niet naar individuele gevallen. Wij willen graag een totaalbedrag hebben vanaf 2015 tot nu toe.”

Volgens de wethouder worden er alleen onderzoeken uitgevoerd op basis van concrete verdenkingen. Rotteveel: “Maar wij hebben begrepen dat de onderzoeken tegenwoordig op basis van vermoeden en steekproefsgewijs kunnen worden gedaan, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst dat ook doet.”

LOS krijgt alleen de toezegging dat men wordt geïnformeerd over de verdere voortgang van de onderzoeken naar deze vorm van fraude.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *