Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJSTAND MANTELZORGERS VLAARDINGEN SOMS ONTZIEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen blijft de situatie van mantelzorgers met een bijstandsuitkering per geval beoordelen. De SP vroeg vorige maand aan het stadbestuur soepel met de regels om te gaan.

Het college van B en W laat weten dat het niet mogelijk is om voor een hele doelgroep te bepalen dat de eventuele korting op de uitkering niet van toepassing is. De staatssecretaris heeft onlangs aangegeven, dat gemeenten bij deze beoordeling maatwerk kunnen leveren. Hierbij gaat het vooral om de beoordeling of iemand wel of niet duurzaam tot hetzelfde huishouden behoort. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld bepalen dat de kostendelersnorm niet van toepassing is wanneer iemand slechts tijdelijk inwoont om zorg aan iemand te verlenen.

Door de kostendelersnorm krijgen uitkeringsgerechtigden een lagere uitkering wanneer zij hun woning delen met een of meer volwassenen. Als bijvoorbeeld een bijstandsgerechtigde intrekt bij een alleenstaande, dan krijgt hij of zij bijna 280 euro per maand minder dan de alleenstaandenbijstand van 970 euro.

Zie ook: SP Vlaardingen: Ontzie uitkering mantelzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *