Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 7-DUIZEND EURO VOOR FOTO’S GUSTO SCHIEDAM


In de jaren zestig was Gusto een van de grootste werven in Schiedam. Het brak record na record met op maat gemaakte baggermaterialen, staalconstructies, hoogovens, schepen en veel meer. Als één van de belangrijkste naoorlogse fotografen liep Cas Oorthuys er op verzoek van de directie twee jaar rond. Zijn foto´s verschenen in het jubileumboek dat in 1962 verscheen. Een deel van die foto’s hing in het museum, vlak bij de plek waar ze ruim een halve eeuw geleden zijn gemaakt.

SCHIEDAM- De veiling van foto’s van Cas Oorthuys heeft 6.770 euro opgebracht, meldt het Stedelijk Museum Schiedam. De circa dertig foto’s kwamen onder de hamer aan het einde van de tentoonstelling ‘Wij waren de Gusto 1959 – 1961 ’. De opbrengst gaat deels naar het project Captions for Cas, waarmee het Nederlands Fotomuseum het gehele archief van Cas Oorthuys digitaliseert en beschikbaar stelt aan een breed publiek.

Alle losse foto’s die tot afgelopen weekend zien waren op de tentoonstelling  zijn geveild. Uitzondering zijn de exemplaren die op het behang zijn afgedrukt. De biedingen begonnen bij 40 euro.

Met de veiling wil het museum de afbeeldingen weer onder de mensen brengen. `Veel bezoekers van de tentoonstelling herkennen zichzelf of familieleden, dit is een unieke kans om die prachtige foto’s groot en mooi afgedrukt thuis op te kunnen hangen’, zegt directeur Deirdre Carasso.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *