Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 5 MILJOEN PER JAAR AAN EXTERNE INHUUR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Tot en met het jaar 2024 wordt door de gemeente Vlaardingen jaarlijks voor bedragen tussen de 4,6 en de bijna 5 miljoen euro uitgegeven aan externe inhuur. Dat krijgt het CDA te horen van het stadsbestuur op basis van vragen over de Ombuigingsvoorstellen (bezuinigingen).

Aan de inhuur zitten beperkingen. De managers op het stadskantoor mogen niet meer extern inhuren wanneer de financiƫle ruimte ontoereikend is. Om hier op te kunnen monitoren wordt iedere maand een rapportage opgesteld met de stand van zaken.

Het CDA heeft in de begroting teruggevonden dat er wordt voorgesteld minder externe inhuur van projectleiders in te zetten voor een bedrag van 111.870 euro in 2021.

De inhuur voor de komende jaren:

2021: 4.683.935
2022: 4.935.433
2023: 4.919.310
2024: 4.989.787

De voortschrijdende automatisering, een overgang naar digitale dienstverlening en de aanloop naar Cloud Migratie leidde tot nu toe tot relatief veel inhuur met betrekking tot ICT-expertise.

Vlaardingen kampt met een tekort van 24,1 miljoen euro. Onder meer de OZB, de parkeertarieven en de hondenbelasting gaan omhoog.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *