Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 300 SOCIALE HUURWONINGEN MINDER IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In een jaar tijd is het aantal sociale huurwoningen in Schiedam afgenomen met 278 exemplaren. Dat wordt duidelijk uit de meeste recente cijfers die de gemeente Schiedam voor handen heeft over de woningvoorraad van panden met een huurgrens tot 737,14 per maand.

Volgens het CBS stonden er op 1 januari 2018 totaal 22.654 sociale woningen in Schiedam. Op 1 januari 2017 was dit totaal 22.932. De cijfers van het CBS zijn pas na circa 2 jaar definitief, omdat de cijfers van de particuliere sociale huur met terugwerkende kracht verrekend worden.

In het najaar ontvangt de gemeenteraad een brief met een stand van zaken en uitleg over de sociale woningvoorraad. Dan wordt ook duidelijk hoe de andere gemeenten ervoor staan met betrekking tot de regionale afspraken over de verdeling van de sociale woningvoorraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “BIJNA 300 SOCIALE HUURWONINGEN MINDER IN SCHIEDAM

  1. Goh hoe zou dat nou komen. Tja zou het niet komen dat de gemeente Schiedam ieder jaar vluchtelingen moet plaatsen???? Huhm zomaar een idee hoor

    1. Dit bericht zegt denk ik niet zoveel. Het gaat om 1 à 2 procent en het is bijna 3 jaar geleden. Is het beleid? Daalt het aantal al jaren? Zijn er de afgelopen 2 jaar nieuwe sociale huurwoningen bijgekomen? Zijn er plannen voor de toekomst? Etc. Etc. Door wat meer informatie kun je denk ik dit nieuwsfeit beter plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *