WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 250 BRIEFADRESSEN VOOR THUISLOZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam zijn 101 thuislozen met een briefadres (peildatum 2 maart 2021). Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Economische daklozen (alleen een huisvestingsprobleem) worden doorgaans niet toegelaten tot de regionale daklozenopvang in Vlaardingen, zij krijgen wel ondersteuning via het WOT, omdat dakloosheid een meervoudig probleem is en zelden een op zichzelfstaand probleem is.

Er zijn in totaal 246 briefadressen verstrekt in Schiedam. Hiervan hebben 101 mensen een briefadres bij de Erker in Schiedam. Deze groep mensen kan zich niet wenden tot vrienden of familie voor een briefadres. De gemeente heeft geen aantallen van mensen die zich wel mogen inschrijven bij vrienden of familie zonder daar feitelijk te verblijven, omdat inschrijving in de Basis Registratie Persoonsregister in de regel plaatsvindt op één woonadres.

In de regio Waterweg Noord is de centrumgemeente Vlaardingen verantwoordelijk voor de daklozenopvang. Men kan zich zelfstandig aanmelden bij Centraal Onthaal (het daklozenloket) of iemand wordt doorverwezen via het wijkteam eventueel met ondersteuning bij het aanvraagproces.

Er is een verschil tussen dakloos en thuisloos zijn. Een dakloze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, kan niet bij familie of vrienden terecht om te logeren en staat ook niet ingeschreven met een adres in het bevolkingsregister. Een thuisloze daarentegen heeft geen eigen huis, maar kan wel terecht bij familie of vrienden op minimaal drie verschillende verblijfsplekken. Een thuisloze staat soms wel ingeschreven in het bevolkingsregister op het adres van familie of vrienden. De aanvraagprocedure voor een plek in de Elementen verloopt via Centraal Onthaal.

Sinds de lockdown, kan er alleen telefonisch een intakeafspraak worden gemaakt. Tijdens het intakegesprek wordt er uitgebreid gesproken met de aanvrager. De cliënt krijgt formulieren mee om deze in te vullen en een datum voor een tweede gesprek. Zodra de gegevens aangeleverd zijn worden deze gecontroleerd door een functionaris van Centraal Onthaal en wordt de zaak besproken. In het tweede gesprek wordt het besluit medegedeeld. Indien er sprake is van een positief besluit wordt hij doorverwezen naar de Elementen en vindt er een melding plaats bij Stoed (Stichting onder een dak). Indien er sprake is van een negatief besluit wordt er gevraagd of er behoefte is aan verdere ondersteuning en vindt er een melding plaats bij het wijkteam in de plaats van herkomst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *