Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 20 NATIONALITEITEN IN AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur heeft, op verzoek van ONS.Vlaardingen, bekend gemaakt welke nationaliteiten verblijven op het drijvend Azc in de buitenhaven. Het gaat om mannen uit: Somalië, Soedan, Ethiopië, Pakistan, Syrië, Libië, Turkije, Algerije, Tunesië, Afghanistan, Kazachstan, Kameroen, Gambia, Guinee, Cuba, Tsjaad, Jemen, Nigeria en Rusland.

De gemeenteraad is op 14 oktober, via de Raadsmemo Opvang vluchtelingen, geïnformeerd over de samenstelling van de groep asielzoekers. In de Bestuursovereenkomst is opgenomen dat het moet gaan om asielzoekers die niet uit veilige landen komen, niet uitgeprocedeerd zijn en nog geen vluchtelingenstatus hebben.

Tijdens de inloopbijeenkomst voor omwonenden en bedrijven is een Q&A uitgedeeld waarin stond: ‘Uit welk land komen deze mensen? Zijn het mannen/vrouwen/gezinnen? Dat weten we niet. Het COA bepaalt de samenstelling van de groep. We hebben bij het COA aangegeven dat we geen asielzoekers uit de zogenoemde ‘veilige landen’ in de tijdelijke opvanglocatie willen.’

Inmiddels is duidelijk dat er toch asielzoekers uit veilige landen verblijven in het Vlaardingse Azc. Strikt genomen hadden om die reden vijf mannen niet in Vlaardingen opgevangen mogen worden, erkent burgemeester Bert Wijbenga (VVD), die het Azc in Vlaardingen liet aanleggen zonder de gemeenteraad daarin te erkennen. Wijbenga vindt het niet nodig de situatie te corrigeren.

3 reacties op “BIJNA 20 NATIONALITEITEN IN AZC VLAARDINGEN

  1. Schuitje varen teetje drinken lurken we aan de waterpijp.
    Dit gekke landje is toch leip.
    Vlaardingen zit met de brokken,
    COA zit te jokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *