RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJNA 18.500 EURO VOOR CAMERA EN PLANTEN BUIZENGAT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het plaatsen van een mobiele camera, tegen overlast door zwemmende jeugd, bij het Buizengat in Vlaardingen heeft 5.580 euro gekost. De kosten voor de aanschaf van de plantenbakken, kleikorrels, aarde, planten en het plaatsen door een aannemer komen uit op circa 12.850 euro.

Hoewel meerdere factoren een rol kunnen spelen, heeft de gemeente geconstateerd dat het aantal klachten en meldingen over overlast aanmerkelijk minder was dan in 2020. De meldingen die er zijn geweest, waren minder ernstig van aard. Intimidaties van omwonenden zijn niet gemeld en gesignaleerd in tegenstelling tot vorig jaar. Er volgt nog een evaluatie.

Dat er minder zomerse dagen zijn geweest zal ongetwijfeld een bepaalde invloed hebben gehad, erkent de gemeente. Het gemeentebestuur vond het belangrijk om voorafgaand aan het zomerseizoen met een pakket aan maatregelen te komen waarbij jongeren en omwonenden de mogelijkheid is geboden voor het beoefenen van watersport en er zo min mogelijk overlast zou ontstaan.

2 reacties op “BIJNA 18.500 EURO VOOR CAMERA EN PLANTEN BUIZENGAT VLAARDINGEN

  1. Deze “criminelen” een abonnement geven voor een zwembad is goedkoper. Maar waar maken mensen zich druk om? Wie heeft er niet gezwommen op plekken waar het niet mocht?
    Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.

    1. Deze maatregelen waren nog onder Clown Bassie Eekhoorn Martin, ik mag aannemen dat onze nieuwe burgemeester wél van zwemmen houdt en zich zijn jeugd kan herinneren. Wij zwommen als kind toch ook in de Noordvest en de Poldervaart? Geen burgemeester toen die je dat misgunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *