Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJENBAAN SCHIEDAM WINNAAR

** Sinds 2011 reikt de VNC de prijs ‘de Gouden Zwaluw’ uit aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. Elk jaar worden drie projecten met deze prijs beloond. Projecten die uitnodigen om het concept uit te breiden en elders toe te passen, projecten die zodoende een icoonuitstraling behalen. Uit dertig aanmeldingen waren zes partijen genomineerd en uiteindelijk drie winnaars beloond met een Gouden Zwaluw. Naast de Bijenbaan werd het werk beloond van de IJsvogelwerkgroep Amsterdam om de ijsvogel in Amsterdam te krijgen. En de transformatie van het Orlyplein in en door de gemeente Amsterdam ontving de Gouden Zwaluw.
** Sinds 2011 reikt de VNC de prijs ‘de Gouden Zwaluw’ uit aan personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. Elk jaar worden drie projecten met deze prijs beloond. Projecten die uitnodigen om het concept uit te breiden en elders toe te passen, projecten die zodoende een icoonuitstraling behalen.
Uit dertig aanmeldingen waren zes partijen genomineerd en uiteindelijk drie winnaars beloond met een Gouden Zwaluw. Naast de Bijenbaan werd het werk beloond van de IJsvogelwerkgroep Amsterdam om de ijsvogel in Amsterdam te krijgen. En de transformatie van het Orlyplein in en door de gemeente Amsterdam ontving de Gouden Zwaluw.
SCHIEDAM- De Bijenbaan langs de Slimme Watering in Schiedam-Spaland heeft een Gouden Zwaluw gewonnen. Donderdag reikte de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) drie Gouden Zwaluwen uit aan initiatieven die de natuur in de straat, wijk of stad bevorderen. De Bijenbaan in Schiedam is één van de gelukkige winnaars. Gemeente Schiedam feliciteert de initiatiefnemers en vrijwilligers met deze prijs.

Het project de Bijenbaan langs de Slimme Watering in Schiedam Noord is beloond met een Gouden Zwaluw omdat de initiatiefnemers hiermee een kans benutten om bijen vrij baan te geven toen het plan voor een tram van de baan was. De Bijenbaan is een samenwerkingsproject van onder andere inwoners en de gemeente Schiedam.

In 2012 kwamen bewoners Herbert Nikkels en Marcel Polak met het voorstel de ongebruikte trambaan langs de Slimme Watering om te vormen van een opslagplek voor bouwmaterialen tot een mooie ‘Bijenbaan’. Met veel hulp van bewonersvereniging Spaland, buurtbewoners en Irado is op grote schaal een bij-vriendelijk bloemenmengsel uitgezaaid en zijn er groepjes heesters geplant die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten. Zo ontstond in de zomer van 2014 al een prachtige groene en bloeiende strook. Het geheel werd later compleet gemaakt met de plaatsing van insectenhotels en fraaie informatiepanelen.

Zie ook: Nominatie Bijenbaan Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *