Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJEENKOMST VOOR BEZWAARMAKERS BOOTJES TOERISTEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Bewoners van de Noordvliet in Maasluis zijn maandag welkom op een inloopavond over de openstelling van de Monstersche Sluis en de mogelijkheden voor de pleziervaart. De bewoners van de Verlengde Noordvliet Noordzijde in Maassluis zijn tegen boten die wachten voor de sluis.  Het recent opgericht Comité Vlietbewoners vreest dat bij opening van de Monstersche Sluis toeristen met hun bootjes bij hen voor de woningen komen aanleggen.

Om de opening van de Monstersche Sluis in goede banen te leiden en het vaarverkeer zo goed mogelijk te reguleren, wil de gemeente regels opstellen voor de Noordvliet en Veerstraat. Tijdens de informatiebijeenkomst worden verschillende opties gepresenteerd. Daarover willen de gemeente en het bestuur van de Monstersche Sluis met de bezoekers van gedachten wisselen.

De opening van de Monstersche Sluis biedt volgens de gemeente kansen voor toerisme en recreatie. Pleziervaartuigen kunnen nu vanuit Midden-Delfland de binnenhaven van Maassluis bereiken. Het elektrisch openen van de Lijndraaiersbrug biedt tevens de mogelijkheid om in de Noordvliet ten zuiden van de Lijndraaiersbrug tijdelijke ligplaatsen voor passanten te realiseren.

De toename van bezoekers in het centrumgebied en het ruimtebeslag van tijdelijke ligplaatsen brengen ook extra drukte met zich mee. Ook dit vraagt om nadere afspraken.

De informatiebijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in Kevin’s grand café & restaurant aan de P.C. Hooftlaan 6 in Maassluis.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *