Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BIJ VOORKEUR 1000 NUTTIGE OEKRAINERS IN AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen is terughoudend bij het mengen van Oekraïners en overige asielmigranten. Dat wordt door het stadsbestuur duidelijk gemaakt wanneer GroenLinks hier vragen over stelt. Volgens burgemeester en wethouders bestaat de groep Oekraïners in Vlaardingen vooral uit vrouwen met kinderen. ‘Een locatie waar voornamelijk vrouwen en kinderen gehuisvest zullen worden is niet geschikt voor het eveneens huisvesten van asielmigranten uit landen waar voornamelijk mannen vandaan komen. Dat speelt in Syrie, Afghanistan en Irak’, aldus het Vlaardingse stadsbestuur.

GroenLinks heeft begrepen dat het gemeentebestuur Oekraïners op basis van hun CV wil selecteren. De partij krijgt in een reactie daarop te horen: ‘Een optie is dat de Oekraïense gemeenschap de benodigde voorzieningen en sociaal maatschappelijke dienstverlening in eigen hand houdt in het kader van zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en beperking van druk op het bestaande voorzieningenniveau van Vlaardingen. De juridische mogelijkheid wordt onderzocht. Concreet kunnen Oekraïners worden uitgenodigd die bijvoorbeeld een medisch, sociaal maatschappelijk of educatief beroep hebben en bereid zijn deze professie in te zetten voor de eigen gemeenschap voor de korte termijn. Vanzelfsprekend zal worden onderzocht of op middellange termijn dergelijke professionals (met eventuele bijscholing) ook kunnen worden ingezet ten behoeve van de Vlaardingse / Rijnmondse samenleving, zodat ook hier sprake kan zijn van wederzijds profijt.’

Bij bedrijventerrein Vergulde Hand West willen burgemeester en wethouders een Azc bouwen, exclusief voor duizend Oekraïners. Het zogenaamde Oekraïense dorp krijgt 400 woningen, een school, sportzaal en een winkel.

1 reactie op “BIJ VOORKEUR 1000 NUTTIGE OEKRAINERS IN AZC VLAARDINGEN

  1. Een azc is niet voor vluchtelingen maar voor asielzoekers. En… wordt er nu eindelijk toegegeven dat de asielzoekers uit het Midden Oosten lafhartig hun vrouwen en kinderen in de steek hebben gelaten? Dat mengen vind ik ook niet zo’n goed idee, het liefst de Syriërs naar Syrië terug en de Oekraïners weer naar het Oostblok. (anders voelen ze zich zo ontheemd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *