Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BIJ ONVOLDOENDE NEDERLANDS GEEN KORTING OP BIJSTAND VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Er wordt in Vlaardingen niet daadwerkelijk gekort op de uitkeringen van bijstandsgerechtigden, die geen moeite doen om de Nederlandse taal te leren. Die conclusie trekt raadslid Raymond van Haren (Leefbaar) op basis van de beantwoording van de schriftelijke vragen. De fractie Boers heeft aan burgemeester en wethouders gevraagd hoeveel uitkering exact zijn stopgezet. Van Haren: ‘Op die vraag wordt helaas geen antwoord gegeven. Dan trek ik maar mijn eigen conclusie: zero’.

In antwoord op vragen van de VVD laat het college weten dat het niet voldoende meewerken aan een traject gericht op ontwikkeling of uitstroom moet leiden tot een maatregel. Maar: ‘Dit is wel een laatste noodmiddel om een cliënt te bewegen om alsnog mee te werken’, vindt het gemeentebestuur.

In 2018 heeft Stroomopwaarts honderddertig maatregelen opgelegd, daarvan in tweeënvijftig gevallen bij een Vlaardingse uitkeringsgerechtigde. Daarbij is ook de afweging gemaakt of de klant bewust heeft gehandeld en of de maatregel niet leidt tot schrijnende situaties, bijvoorbeeld in relatie tot de zorg voor minderjarige kinderen.

Er wordt ook verschillend opgetreden tegen fraude door bijstandontvangers met een migratie-achtergrond en een koophuis in het buitenland. Wanneer de fraudeur namelijk minderjarige kinderen heeft worden gematigder maatregelen opgelegd, zo heeft het gemeentebestuur van Vlaardingen eveneens laten weten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *