Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEZWAAR TEGEN BETAALD PARKEREN INDISCHE BUURT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het voornemen om betaald parkeren in te voeren in de Indische buurt in Vlaardingen is niet goed gevallen bij tenminste één bewoner. In een boze brief aan de gemeenteraad schrijft de bewoner: ‘Ik woon in ‘t Van Heutszpark en heb nergens last van. Grote probleem is het betaald parkeren beleid van de gemeente in de stad. De leegstand van de winkelpanden is mede door jullie parkeerbeleid tot stand gekomen. Omdat de gemeente wegens wanbeleid de rode cijfers is ingeschoten, mag geen reden zijn om dan ook nog de bewoners van de Indische buurt op te zadelen met kosten.’

Vlaardingen kampt met een tekort van 24,1 miljoen euro. Op het stadhuis wil men kijken naar mogelijkheden om de inkomsten te verhogen, bijvoorbeeld door het tarief voor parkeren op straat te verhogen met 0,20 cent per uur en door het gebied voor het betaald parkeren uit te breiden naar de VOP, Indische Buurt en Oostwijk Oost.

De afgelopen jaren ging geld uit de parkeerbelasting naar onder meer het Haring & Bierfeest, de streekmarkten van stichting Stadshart en het Zomerterras.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BEZWAAR TEGEN BETAALD PARKEREN INDISCHE BUURT VLAARDINGEN

  1. Kunnen die tekorten van de gemeente niet worden aangezuiverd door middel van stoplicht camera’s en snelheidscamera’s? Zo laten we de lastpakken betalen en wordt Vlaardingen ook een stuk veiliger.

  2. Strikt genomen is een verkeerslicht dat alleen rood licht kan uitstralen een stoplicht. Het officiële “Reglement verkeersregels en verkeerstekens” heeft het over een verkeerslicht als het een groen, oranje of rood naar voren licht uitstraald, Bovendien is stoplicht dubbelzinnig: het heeft ook de betekenis ‘remlicht van een motorvoertuig’.
    Mijn inziens is het plaatsen van een snelheidscamera een kostbare en zinloze onderneming, daar voornoemde stoplichten in Vlaardingen alleen aanwezig zijn bij bruggen en spoorwegovergangen.Men kan ze beter plaatsen nabij verkeerslichten.De huidige camera’s kunnen zowel voor het negeren van een roodlicht uitstralend verkeerslicht als voor een snelheidsovertreding gebruikt worden. Daarnaast is uit diverse, onpartijdige, onderzoeken gebleken dat betaald parkeren voor bezoekers en een (goedkope) vergunning voor bewoners de parkeeroverlast verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *