Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERSORGANISATIES SCHIEDAM BOOS OVER DREIGENDE SUBSIDIESTOP

SCHIEDAM- Het is onjuist dat het Schiedams Overleg BewonersOrganisaties (SOBO) aan relevantie en draagvlak heeft ingeboet. Het bestuur van het SOBO maakt dat duidelijk richting de Schiedamse politiek nu er een stop van de subsidie dreigt.

‘Met het eventueel beëindigen van de subsidie dreigt de laatste onafhankelijke organisatie in Schiedam ten onder te gaan, die er is voor bewoners en in het bijzonder voor huur- en woongerelateerde problemen’, schrijft het SOBO in een reactie op de plannen met de subsidie. ‘Vele duizenden Schiedammers hebben in de afgelopen decennia kosteloos gebruik kunnen kamen van de service en ondersteuning die het SOBO hen kon bieden. Veel vragen en problemen op met name het gebied van wonen konden mede dankzij de inzet van het SOBO vaak worden opgelost’, aldus de overkoepelende partij voor bewonersorganisaties.

Wethouder Marcel Bregman (D66) vindt dat de behoefte aan bewonersondersteuning in de wijken de afgelopen 10 jaar sterk is veranderd. Bregman wil de bewonersondersteuning beter laten aansluiten op de wensen en behoeften die er leven in de stad. ‘Wij zien in vrijwel alle wijken nieuwe, onafhankelijke initiatieven, die kunnen rekenen op een stevig draagvlak’, stelt Bregman. Voorbeelden hiervan zijn De Buurtvrouw, J&S Groenelaan en de LET$ Ruilwinkel. De afgelopen jaren is al veel ervaring opgedaan met ad hoc-ondersteuning van verschillende bewonersinitiatieven. De afgelopen jaren heeft de gemeente op ad hoc-basis ingespeeld op de veranderende behoefte van met name nieuwe bewonersinitiatieven. De wethouder wil deze ondersteuning een vaste vorm geven.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *