Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BEWONERS SCHIEDAM-WEST FLINK BEBOET DOOR PARKEERDRUK’

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade in Schiedam-West zou inwoners momenteel flink beboeten nu er meer parkeerdruk in de wijk is. Dat constateert de fractie van Denk in de Schiedamse gemeenteraad.

De parkeerdruk in West neemt toe nu inwoners verlicht binnen moeten blijven. Er ontstaat een gebrek aan parkeervakken. Bewoners zouden daardoor noodgedwongen hun auto’s parkeren op plekken die daar niet voor bestemd zijn. Denk heeft uit navraag bij bewoners begrepen dat er intensiever wordt gehandhaafd. De partij vraagt het stadsbestuur om een toelichting. Denk: ‘Is het college bereid om zich gedurende de coronacrisis coulant op te stellen en alleen te handhaven bij situaties die leiden tot onveilige situaties?’

Ook heeft Denk begrepen dat bewoners doorgeleidt worden naar parkeerplekken aan de rand van de wijk. Uit diezelfde navraag blijkt ook dat desbetreffende locaties inmiddels te kampen hebben met parkeerproblemen.

Denk is van mening dat de gemeente, zeker in tijden van crisis, de nodige coulance dient te tonen en samen met de bewoners dient te werken aan een werkbare situatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “‘BEWONERS SCHIEDAM-WEST FLINK BEBOET DOOR PARKEERDRUK’

 1. Nou, dat met die Oost-Europese voertuigen, vind ik ook wel een dingetje. Ze komen met eigen vervoer vanuit Oost-Europa deze kant op en vervolgens krijgen ze nog een auto van het uitzendbureau onder hun reet en vervolgens hebben de bewoners die er al jaren wonen, overlast van en ontvangen de bekeuringen.
  Hier in de straat ook, staan er 2 auto’s met witte kentekenplaten de hele week in de straat, want ze rijden voor hun werk met een auto van hun uitzendbureau. Weer 3 parkeerplekken kwijt en zo gaat het maar door en door.

  Ik vind het van de zotte, dat de politiek en gemeente daar nooit bij nagedacht heeft. De wijken zijn hier helemaal nooit op berekend.

  1. Als iemand van de gemeente extra plek wil creëren dan kunnen ze heel creatief zijn, zoals, bijvoorbeeld voor de huurauto’s . Maar als ze dat doen dan kunnen ze geen betaald parkeren meer aansmeren. Zolang er tekort is aan parkeren kunnen ze met boetes nog wat geld verdienen in de hoop natuurlijk dat mensen zelf om betaald parkeren gaan vragen. We hebben dat al mee gemaakt, de witte kentekens blijven voor maar 60€ per jaar staan, maar wij hebben twee auto’s (noodzakelijk voor werk) en dat gaat je 400€ extra kosten, en stel voor dat je kind oud genoeg wordt om eigen auto te hebben dan kan het helemaal niet.

  2. Eens! Dit is bij ons ook. Ook wij zetten onze auto ‘s avonds wel eens noodgewongen op de stoep, dat was voor Corona al zo, en nu is het alleen nog maar lastiger geworden. Mijn vriend heeft monlangs zelfs 2 bonnen voor hetzelfde incident gehad; ‘savonds en de volgende ochtend.

   Echt van de zotte dit! Inderdaad zou wat coulance (en structurele oplossing tegen al die buitenlandse auto’s) vanuit de gemeente wel zo gepast zijn.

  1. Jos, wat heeft fout parkeren te maken met de werkzaamheden die moelanders uitvoeren? Staan zij boven de wet? Gelden voor hun andere regels? Beetje denken….

  2. Het flat waar.ik woon zijn 9 parkeervakken voor 20 woningen , met het opnieuw indelen van de wijk zijn toen 21 plaatsen verloren gegaan ,dus je kan het begrijpen dat de auto het er der worden neergezet .De gemeente maakte zelf een zooitje er van , en dan maar bekeuringen uitdelen ,dat is toch knap van ze .

 2. De zo bejubelde HELDEN VAN DE ZORG worden niet ontzien .Ik werk ‘s avonds in de wijkzorg in o.a. West . Ben soms genoodzaakt om mijn auto op de stoep te zetten . Zelfs met een parkeervergunning waarop staat dat ik voor de zorg werk mag handhaving een bekeuring schrijven . Wij hebben geen tijd om lang te zoeken naar en parkeerplek of ver weg te parkeren .

  1. @Truus.. ny weten we het wel he.. de zorg doet goed werk.. dat staat buiten kijf.. maar hij ook de zorg staat niet boven de wet..

 3. Heb hem ook al gehad, fijn dat je door Schiedam zo beloont word voor je bereidwilligheid om extra te werken in de zorg, letterlijk 10 min dat ik hem had geparkeerd, zonder hinder voor anderen. Wat wil je als iedereen zich aan de oproep houdt thuis te blijven.

 4. Weet niet hoe denk er bij komt dat de mensen op de dag fout moeten parkeren maar sinds de corona gaan er bijna geen mensen meer naar het centrum en naar frankeland er is de laatste 3 jaar niet meer zoveel plek als nu.
  De oostbkokkers laten wel hun wagen staan of vooral busjes en gaan met ander vervoer verder.
  In de nacht staat het idd asociaal gepakeert half op de stoep en straat maar dan werkt de handhaving niet om ze te bekeuren en wat je tegenwoordig ook ziet zijn caravans waar onze Ooster buren in slapen, scheelt ook weer parkeer plaatsen en auto’s
  Dus het word tijd dat we met parkeer vergunningen gaan werken zodat de bewoners die al wegenbelasting betalen extra kosten hebben zodat ze weer normaal kunnen parkeren en je niet meer zoveel wagens asociaal geparkeerd ziet staan omdat sommige er gewoon maling aan hebben en zelfs de moeite niet nemen om te kijken of er ergens plek is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *