Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERS SCHIEDAM-OOST WILLEN GESTOLEN STOLPERSTEIN VERVANGEN

SCHIEDAM- Twee inwoners van Schiedam-Oost zijn een inzamelingsactie gestart om een nieuwe Stolperstein te kunnen plaatsen op de Rotterdamsedijk. Natascha Visser en Jeannette Nieuwenhuizen hopen 120 euro bij elkaar te krijgen nu de herdenkingssteen is gestolen van Abraham Bobbe (door nationaalsocialisten vermoord op 20 juni 1942 in Mauthausen) .

De steen voor het pand op de Rotterdamschedijk 268 verdween in de avond of nacht van 12 op 13 november. Van de diefstal is door de Stichting Stolpersteine Schiedam aangifte gedaan bij de politie.

Bijdragen voor een nieuwe Stolperstein kunnen worden gebracht bij Natascha (Fahrenheitstraat 11) en Jeannette (Professor Kamerlingh Onneslaan 181-a). Wilt u iets geven, maar is het lastig om het te komen brengen, mail dan even naar info@oostpactdoor.nl . Dan komt een van hen langs om uw donatie te halen.

Het is niet voor het eerst dat een Stolperstein wordt gestolen. In heel Nederland verdwenen de afgelopen jaren meerdere gedenkstenen. Criminelen denken dat het metaal van de steen geld zal opbrengen, maar daarvan is geen sprake. Een Stolperstein is van beton met daarop een dun laagje messing en de geldelijke waarde is te verwaarlozen, de materiaalkosten zijn hooguit 50 eurocent.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *