Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWONERS POLENPENSION VLAARDINGEN-WEST SPOORLOOS

VLAARDINGEN- Waar zijn toch al die arbeidsmigranten gebleven na de ontruiming van Polenpension de Valkenhof in Vlaardingen-West? Voor Gilles Pappers, fractievoorzitter ONS.Vlaardingen, laat dit zien dat de werkelijke behoefte aan nieuwe huisvestingslocaties niet zo groot is. Pappers voor de microfoon van Omroep Vlaardingen: “Dan kan je wel zeggen, we hebben een convenant voor driehonderd woningen, maar men schijnt ze nu ook onder dak te hebben. Dan denk ik bij mezelf, de druk is wel van de ketel.”

Volgens Pappers komt wethouder Ivana Somers (Leefbaar) in januari met een raadsvoorstel hoe nu verder te gaan met de huisvesting van arbeidsmigranten. Pappers wil daar op wachten.

De sloopwerkzaamheden van de Valkenhof zijn deze week begonnen, eerst binnen het gebouw, later de buitenkant. Medio 2020 zijn de complexen gesloopt en krijgt de gemeente de grond opgeleverd.

Inmiddels zou door een der uitzendbureaus worden gewerkt aan de huisvesting van arbeidsmigranten in het lege kantoorpand uit 1961 aan de Deltaweg. Verder liggen er plannen voor grootschalige huisvesting bij de Elementen, aan de Zuidbuurtseweg en in Holy.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “BEWONERS POLENPENSION VLAARDINGEN-WEST SPOORLOOS

  1. Het is vreemd. Ik vermoed, dat er ook diverse personen ingetrokken zijn bij anderen, die niet in de Valkenhof zaten.
    Ik heb niet de illusie, dat het opgelost is. Parkeerdruk in diverse straten van de Westwijk is in ieder geval niet afgenomen.

  2. blijf het toch jammer vinden dat het nu gesloopt word was mijn eerste eigen plekje heb daar met plezier gewoont buiten sommige die je leven konden vergallen was het een grote familie heb daar toen mijn vriend en mijn beste vriendin+ leren kennen en was de enigste flat die daar een soort kroegje hadden wat de bewoners zelf draaiende hielden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *